Fruit Op Je Werk: Heerlijk Werkfruit Voor Vitale Medewerkers!

Gepubliceerd apr. 02, 23
10 min read

Vers Fruit Op Het Werk

Ze verbruiken meer energie dan ieder ander orgaan in ons lichaam. Het is dus niet verwonderlijk… Begin en stop je werkdag op vaste tijden, en zet je computer dan ook uit. Als het kan, zorg dan dat je werkplek een afgeschermde plek is waar je buiten werktijd niet te veel tijd doorbrengt.

Zo kan je in de avond rustig ontspannen en zijn je hersenen niet met werk bezig. Gun jezelf af en toe wat rust en probeer wat te ontspannen. Energiek blijven met fruit op het werk. Hoe je ontspant, is voor iedereen anders. Bedenk voor jezelf waar jij blij van wordt en van ontspant. Neem bijvoorbeeld een warm bad, ga naar yogales, lees een goed boek, ga lekker koken, doe dagelijks meditatie- of ademhalingsoefeningen of luister naar je favoriete muziek.

Werkgevers Die Fruit Aanbieden: Gezondheidsbewustzijn In De Praktijk

Juist nu je onder grote spanning staat, is het extra belangrijk om aandacht aan je nachtrust te besteden. Laat de koffie in de middag en avond staan, houd regelmatige bedtijden aan zorg dat je wegblijft van je schermen in de uren voor het slapen gaan. Slapen doet iedereen. Maar wat is slaap eigenlijk? En wat hebben de hersenen ermee te maken? Hoewel slaaponderzoekers nog volop discussiëren over de functie van slaap, zijn ze het erover eens dat slaap essentieel is… .

Vooroordelen Leeftijd geeft veel gedoe. Opvallend is dat elke leeftijdsgroep te maken heeft met vooroordelen. “Jongeren zijn altijd …” en “Ouderen doen altijd …”. Best vreemd, want leeftijd is iets dat we allemaal cadeau krijgen als we geboren worden. Laten we eens op een andere manier naar leeftijd kijken: via de generatiebril.

Haal Het Meeste Uit Je Werkdag Met Fruit

Deze blog nodigt je uit om kennis te maken met de wetenschappelijke benadering van generaties. Dan kom je meteen terecht bij Aart Bontekoning. Hij promoveerde op de rol van generaties in de evolutie van sociale systemen, zoals organisaties. Elke generatie is opgebouwd uit een periode van 15 jaar, ook wel leeftijdscohort genoemd.

Generaties ontstaan doordat ieder mens voor een deel een product is van de tijd waarin je opgroeit. Zo heeft elk leeftijdscohort gedeelde kenmerken, talenten en behoeftes. Hoe dat komt? Een generatie groeit op in een bepaald sociaal-economisch klimaat, in een maatschappelijk-politiek systeem. Ook de tijdgeest werkt door in opvattingen over onderwijs en opvoedingsstijl (Fruit op het werk: Een investering in gezondheid en productiviteit).

Haal Het Meeste Uit Je Werkdag Met Fruit

Wat zijn de verschillende generaties? Bijzonder is dat we voor het eerst vijf generaties op de werkvloer meemaken. Dit zijn ze, met hun kenmerken: protestgeneratie (babyboomers): geboortejaren 1940 - 1954 Groeit op in een tijd van wederopbouw en ongekende welvaartsstijging. Bracht veel maatschappelijke vernieuwing, met hun nadruk op zelfontplooiing en een vrije moraal.

Als ze nog werken, willen ze graag meedoen en meetellen. Velen zijn nog vitaal en willen hun kennis van inhoud en proces delen, ervaringen overdragen en hun vakmanschap doorgeven aan de volgende generaties; verbindende generatie (generatie X): geboortejaren 1955 -1969 Opgegroeid in een autoritair systeem, tijdens een economische crisis met massale jeugdwerkloosheid - Werkgevers die fruit aanbieden: Gezondheidsbewustzijn in de praktijk.

Fruit Op Het Werk: Een Gezonde Snackoptie

Is nu de senior op de werkvloer, in een leidinggevende positie of expertrol. Heeft in de laatste seniorfase behoefte aan het delen van ervaringen, het overdragen van kennis, verbinden (in brede zin) en het begeleiden van jongere collega’s; pragmatische generatie: geboortejaren 1970 – 1985 Groeit op met een vrije ‘laissez faire’ opvoeding, in de hoge welvaart van een kapitalistisch tijdperk.

Doet veel verschillende dingen tegelijkertijd. Generatie is nog in formatieve jaren: veel moet zich nog uitkristalliseren - fruit ouderenzorg. Zit nog op school, studeert, loopt stage of heeft de eerste junior positie. Wil graag het verschil maken, de wereld beter en mooier maken en een leven lang blijven leren. De generatiesleutel In veel organisaties is de vergrijzing gaande.

Biologisch Fruit Op Het Werk

Maar ze lijken ook gevangen te zijn in verouderde routines. Mensen passen zich te veel aan aan een manier van werken waar ze geen energie van krijgen. Wat is daarbij de generatiesleutel? Het klinkt misschien abstract, maar het recept is dat organisaties en mensen openstaan voor de kracht van alle generaties.

Zie het als ‘werkenergie’. Iedereen moet langer werken, maar als mensen zoveel mogelijk doen waar ze energie van krijgen, laden ze zelf hun batterij op en worden ze duurzamer. De Werkenergieanalyse Mensen beseffen vaak niet dat hun ontwikkelpotentie zit in de dingen waar je energie van krijgt. En ook niet dat dit voor iedereen anders uitpakt.

Fruit Op Het Werk! Wij Zijn De Gezondste Service

Jammer genoeg is het een beetje ondergesneeuwd. Als coach kun je hier een belangrijke rol in spelen: met de Werkenergieanalyse. De naam zegt het al: dit instrument heeft als kern om in beeld te brengen waar de energie van iemand opbloeit en verdwijnt. De combinatie van de online tool, de uitgebreide rapportage die hieruit komt en een persoonlijk coachgesprek maakt deze aanpak snel, effectief en concreet (Fruit op het werk).

Wil jij als coach mensen laten ontdekken wat hun energievreters en hun energiebronnen zijn? Maak eerst zelf kennis met de Werkenergieanalyse. Neem deel aan de gratis online masterclass die regelmatig wordt gegeven. Bron: Boek: Nieuwe generaties in vergrijzende organisatie, over evolutie van ons gedrag. Dr. Aart Bontekoning Door Josien Sneek - enthousiaste licentiehouder van de Werkenergieanalyse .

Elke Dag Vers Fruit Op Het Werk Met Reboostfruits.nl

Fruit Op Je WerkWerkgevers Die Fruit Aanbieden: Gezondheidsbewustzijn In De Praktijk

De gezondheid van werknemers is een aanwinst voor elk bedrijf. Fruit op het werk. Maar: Een werknemer die de hele dag fris en vol energie aanwezig is, bestaat die wel? In menig kantoor zijn er vele liters koffie en zelfs energiedrank nodig om iedereen aan de gang te houden. En wordt er bij jullie ook massaal naar de zoete snacks gegrepen om (tijdelijk) de middagdip te verdrijven? Frisdrank- en snoepautomaten, taart van jarige collega’s, een vrijdagmiddagborrel met bitterballen, een kantoor is vaak niet de meest gezonde plek.

De hele dag stilzitten achter een bureau komt de productiviteit niet ten goede. En is ook nog eens heel ongezond. Zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd. Want zelfs als er ’s avonds gesport wordt maakt dat een hele dag zitten niet goed. Gezond eten en genoeg bewegen is belangrijk om gezond te blijven.

Fruit Op Het Werk - Gratis Bezorging Van Werkfruit

Maar onmogelijk is het niet! In dit artikel gaan helpen om werknemers gezond te houden: Er zijn 4 factoren die je gezondheid te meest beïnvloeden. Dat zijn . Wie rookt, teveel alcohol drinkt, te weinig beweegt en/of ongezond eet loopt een veel groter risico op ziekten. Zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie gaan erop achteruit.

Fruit Op Het Werk Direct Van De Boerfruit Op Je Werk Bestel Je Bij Ons

Kleine aanpassingen in je leven kunnen al een groot verschil maken. Toch worden er nog te weinig gezonde keuzes gemaakt. Van alle Nederlanders drinkt zo’n 10% teveel alcohol. Wel een kwart van de bevolking rookt. Zo’n 33% beweegt te weinig en bijna iedereen eet te weinig groente en fruit. In Nederland zitten we bijna 9 uur per dag.

Fruit Op Het Werk - Groente & Fruit

Vooral op kantoor wordt de hele dag gezeten. En dan nog in de auto, van en naar kantoor, en ’s avonds op de bank. Zelfs als mensen naast hun kantoorbaan voldoende sporten lopen zij een hoger risico op diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen. Het vele zitten, in combinatie met ongezond eten zorgt al snel voor overgewicht.

De meeste menu’s bevatten te weinig voedingsvezels, te weinig vis, te veel zout en verzadigd vet. Het risico op hart- en vaatziekten, en verschillende vormen van kanker, is veel groter met ongezonde eetgewoonten. In een meedenksessie denken we een uur met je mee. Onze ervaring is dat we de kern op tafel krijgen. Werkgevers die fruit aanbieden: Gezondheidsbewustzijn in de praktijk.

Fruit Op Het Werk - Groente & Fruit

PS: je bent niks verplicht, de eerste kennismaking is altijd vrijblijvend. Als leidinggevende zie je het liefst je werknemers de hele dag, hard werkend, achter hun bureau. Maar hoe productief zijn ze? Sommige werknemers beginnen de dag fris en zijn meteen volop bezig, maar krijgen aan het begin van de middag last van een middagdip (Fruit op het werk: Een gezonde manier om de werkdag door te komen).

Beweging is een goede manier om productiever te worden. De hele dag achter een bureau zitten zorgt niet dat er meer werk verzet wordt. Juist je werknemers stimuleren om op te staan zorgt ervoor dat er meer gedaan wordt. Geef je werknemers de mogelijkheid in de lunchpauze een rondje buiten te lopen (Fruit op je werk).

Vers Fruit Op Het Werk

Fruit Op Het Werk: Verfrissing Voor Lichaam En GeestFruit Op T Werk


Kortom, fruit op het werk is niet alleen gezond, maar ook een verstandige keuze in de gezondheid en productiviteit van werknemers. Werkgevers die fruit aanbieden op de werkvloer, tonen aan dat ze om de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers geven.

Meer en meer werkgevers begrijpen de voordelen van gezonde werknemers en daarom bieden ze fruit aan op de werkvloer. Dit is een goede beslissing, omdat fruit tal van voordelen heeft voor de gezondheid en kan helpen om afwezigheid door ziekte te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Fruit op het werk kan aanzienlijk bijdragen aan je gezondheid. Fruit bevat veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen helpen je lichaam om optimaal te functioneren en verminderen het risico op chronische ziekten zoals hartziekte, diabetes en obesitas. Door fruit op het werk te eten, krijgen werknemers dus een gezonde boost voor hun lichaam en geest.

Ook kan fruit op het werk helpen om afwezigheid door ziekte te verminderen. Studies hebben aangetoond dat werknemers die regelmatig fruit eten minder vaak ziek worden dan werknemers die dat niet doen. Dit kan te maken hebben met de antioxiderende eigenschappen van fruit, die het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen om ziekteverwekkers te bestrijden.

Fruit voor ouderenzorg is dus niet alleen lekker, maar ook gezond en belangrijk voor het behoud van de gezondheid en het welzijn van ouderen.

Het aanbieden van goedkoop fruit in de ouderenzorg

Het aanbieden van fruit in de ouderenzorg hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende manieren om goedkoop fruit aan te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Een van de beste manieren om goedkoop fruit aan te bieden, is door gebruik te maken van seizoensfruit. Seizoensfruit is vaak goedkoper dan fruit dat buiten het seizoen is geteeld. Daarnaast is seizoensfruit ook vaak lekkerder en gezonder, omdat het verser en rijper is.

Maak het fruit gemakkelijk te eten: zorg ervoor dat het fruit eenvoudig te eten is voor patiënten en bewoners die mogelijk moeite hebben met kauwen of slikken. Schil het fruit indien nodig en snijd het in hapklare stukjes.

 • Houd rekening met de individuele behoeften van patiënten en bewoners: houd rekening met eventuele dieetbeperkingen of allergieën van patiënten en bewoners. Zorg ervoor dat er alternatieven beschikbaar zijn voor mensen die geen bepaald type fruit kunnen eten.

 • Stimuleer het eten van fruit: moedig patiënten en bewoners aan om fruit te eten door het fruit aantrekkelijk te presenteren, door regelmatig fruit te serveren en door het aanbieden van fruit te integreren in activiteiten en maaltijden.

 • Zorg voor voldoende hygiëne: zorg ervoor dat het fruit schoon en veilig is om te eten. Was het fruit grondig voordat het wordt aangeboden en zorg ervoor dat het fruit goed wordt bewaard om bederf te voorkomen.

 • Bied voldoende water aan: zorg ervoor dat er voldoende water beschikbaar is voor patiënten en bewoners om het fruit mee te wassen en om te drinken tijdens de maaltijden.

 • Door deze tips te volgen, kun je fruit op een aantrekkelijke en gezonde manier aanbieden aan patiënten en bewoners in de zorg.


  fruit voor de zorg

  fruit ouderenzorg

  fruit zorginstelling

  De beweging en frisse lucht maakt energiek. Het is een goede oplossing voor mensen die last hebben van de welbekende middagdip. Meer beweging op kantoor is helemaal niet zo moeilijk. Wat vaker opstaan van je bureau heeft veel voordelen. Regelmatige verandering van houding is goed voor je lijf. De bloedsomloop in de benen komt weer op gang en de rug komt los, waardoor je rugklachten kunt verminderen of voorkomen.

  Meer van Flexplek

  Navigation

  Home

  Latest Posts

  Fruitbox Op Het Werk

  Published May 11, 23
  11 min read

  Vers Fruit Op Het Werk

  Published May 10, 23
  8 min read

  Kantoortrends 2022 - Office

  Published Apr 27, 23
  8 min read